Tuesday, November 29, 2016

Suami tak suka tengok isteri bermakeup???

suami : saya tak suka perempuan makeup2 ni....biarlah tak makeup, natural beauty gituuu...
Isteri : ye la...baiklah...sy tak yah makeuplah dah abang kata mcm tu...
Bila si suami isteri keluar berdua nk pi shopping dan makan2, tetiba....
Suami : eh pasaipa muka awk ni nampak kusam2? Tu ada bintik2 mcm taik lalat (refer jeragat dan bekas parut jerawat), tak mcm selalu ok jaa....
Isteri : laaaaa kan abg sendiri cakap tak suka perempuan yang makeup2...nk neutral beauty la apalah...sy tak makeuplah....
Suami : erk...mcm tu ka? Oklah, pakailah bedak sket, eyeliner ka, pipi merah ka...nmpk pucat pulak.
Hahahaha...apakah maksud neutral beauty bagi lelaki? Tanpa makeup langsung ka gena? Mayb bukan pakai fondation yg setebal 2 inci la kot kan..bkn pakai bulu mata palesu kot kan...bkn lipstik merah ang2 kan..
Jadi mcm mana nk makeup, tapi nk neutral look? Mcm makeup no makeup la gituuu....
Apa susah2...set makeup geeboo kan ada...hanya RM220 satu set...complete semuanya....nak beli loose pun boleh...
Sokonglah produk buatan Malaysia....xsemstinya produk local tak bagus, malah kita tau bahan apa yg guna, tnya kt founder dia terus Siti Najmie Abdul Halim lg sng...kalau kita pki brg jenama luar, dh la xtau founder dia, pastu ingredient dia, daaaaan paling sakit hati ringgit malaysia kita jatuh, sahih brg depa jadi laaaaagiiii mahai kaaaaan...
Sudah tiba masanya kita kena tukaq kepada produk buatan malaysia, 100% bumiputra plak tu...yeaaah.

No comments: