Thursday, April 5, 2018

7 SEBAB MADU TUALANG QUAD MADU PALING TERBAIK YANG ANDA MESTI TAHU

7 SEBAB MADU TUALANG QUAD MADU PALING TERBAIK YANG ANDA MESTI TAHU
=====================

✔ Keistimewaan lebah madu "Honey bee" iaitu Lebah Apis Dorsata yang hanya berkoloni di hutan alam Melayu dikenalpasti sebagai lebah madu liar terbesar dan terbaik dunia. Sampai hari ini belum ada teknologi yang mampu menundukkannya.

✔ Madu lebah Tualang miliki keistimewaan yang tersendiri dari sudut rasa, kandungan nutrisi, dan anti-oksidan yang diiktiraf paling tinggi di dunia.

✔ Menurut penyelidikan terkini yang dipublikasi di Journal Perubatan Antarabangsa (PubMed) MADU Tualang tidak sama seperti madu tempatan yang lain, madu dari lebah liar hutan alam Melayu adalah yang paling berkhasiat dan mempunyai nilai perubatan yang tinggi di dunia.

✔ Keistimewaan lebah Tualang adalah kerana ia menghirup jutaan nektar bunga multiflora yang terpelihara  di kawasan Hutan Hujan Khatulistiwa, dimana hutan ini menguasai 40% biodiversiti alam dunia. Hanya lebah Tualang yang mampu mendebungakan hutan-hutan ini.

✔ Manakala pokok hutan yang menjadi tempat bersarangnya koloni lebah ini dinamakan pokok Tualang (bee tree) yang di percayai oleh kebanyakan masyarakat Melayu sebagai salah satu pokok istimewa yang tertua di dunia.

✔ Pengumpulan madu lebah pula diusahakan secara tradisional secara turun temurun dengan cara memanjat pokok setinggi 50 meter menjulang ke langit. Dengan tetap mengambil kira SOP kebersihan bagi menjaga kualiti madu. Pekerjaan berisiko tinggi ini menjadikan madu lebah Tualang adalah sangat terhad penghasilannya.

✔ MADU TUALANG telah lama di jadikan sebagai minuman tradisi masyarakat Melayu sebagai anti-penuaan, pengubatan, dan menjadi rahsia umur mereka amat panjang sehingga 120 tahun lamanya.

======================
Manfaat MADU TUALANG?
======================

(✔) NUTRISI LENGKAP - Sebagai sumber tenaga extra
(✔) ANTI LELAH - membantu mengurangkan keletihan
(✔) ANTIBODI - membantu meningkatkan daya tahan tubuh melawan penyakit
(✔) KECERDASAN- membantu mencerdaskan minda anak-anak



.
#MaduTualang
#MaduQuad
#LebahLiar


Untuk membeli madu tualang quad boleh klik link di bawah
http://www.wasap.my/60195690004

Wednesday, April 4, 2018

Sakit tekak? Gatal tekak? Tonsilitis??

Pernah tak rasa susah telan? Sakit tekak? Gatal tekak?
.
.
Tonsil dan radang (Tonsilitis) merupakan dua kata yang jika bersatu sering menjadi masalah yang cukup mengganggu kesihatan. Tetapi apa sebenarnya Tonsilitis?

Tonsil dalam dunia perubatan dikenal sebagai palatine tonsil, yang merupakan bahagian dari cincin waldeyer bersama dengan lingual tonsil dan pharyngeal tonsil terletak di rongga mulut dan berfungsi sebagai pertahanan tubuh terhadap mikroorganisma yang masuk melalui makanan.

Radang atau inflamation adalah proses kimia and cellular yang terjadi pada tubuh saat terjadi perubahan atau gangguan dalam tubuh, seperti trauma, iritasi, jangkitan kuman, alergi, atau lainnya.

Tonsil atau tekak yang tidak selesa biasanya disebabkan oleh daya tahan tubuh kurang baik, sehingga memudahkan terjadinya iritasi dan jangkitan. Untuk menjaga agar tonsil kita tidak meradang, maka kita harus menjaga kesihatan tubuh secara umum, antara lain dengan cara:

1. Melakukan senaman berkala.

2. Menghindari makanan yang dapat mengiritasi tonsil, antara lain makanan berminyak, makanan / minuman sejuk, makanan yang mengandung pengawet, penyedap rasa dan pewarna sintetik.

3. Cukup minum air putih.

4. Jika tekak terasa tidak selesa (baca: meradang) tangani secara alami, antara lain:

a. Perbanyak minum air suam yang di tambah madu.
b. Lakukan bekam (hijamah).
c. Perbanyak amal sayuran dan jus buah-buahan.
d. Amalkan habbatussauda Habasyi88 1-2 kapsul 3 kali sehari.


e. Amalkan juga jus Nanas (sebagai jus anti radang).

InsyaAllah jika kita melakukan hal diatas secara konsisten maka tidak mudah terkena radang tonsil, sehingga diharapkan tonsil yang membesar tersebut dapat mengecil.

Daripada pengalam sis sendiri, sis penah batuk yang sangat teruk (sampai muntah2 dan kahak susah nak keluar) serta berpanjangan....bila sis start amek kapsul herbatusauda ni, Alhamdulillah, kahak cair, senang di buang dan batuk semakin berkurangan...selepas 4 hari konsisten herbatussauda  (habasyi88) ni dengan dos yang betul, Alhamdulillah, batuk sis tiada lagi...

Betul lah hadith Nabi tentang herbatussauda
=================================
"Tetaplah kamu pada herbatussauda kerana sesungguhnya pada herbatussauda terdapat ubat dari segala macam penyakit kecuali kematian" (direkodkan oleh Bukhari)

Boleh terus contact sis kalau nak beli Habasyi 88 ni ya
Klik link whatsapp di bawah ya

http://www.wasap.my/60195690004




Tuesday, September 26, 2017

Beauty Blender murah dan saaaangat lembut

Hiii .....ada tak yang tercari-cari beauty blender yang lembut tapi murah?? 

Yaaaaa sis ada jual ya.....ready stok yang set ni RM35 (tak termasuk postage)...yang bestnya yang set ni, bukan saja lembut dan kembang bila basah, tapi di datangi sekali dengan sabun untuk cuci sponge tu....best kan? Dalam set ni, dapat 2 beauty blender, 1 yang kecik dan satu lagi utk dap muka utk touch up, so total dapat 4.....eh plus satu sabun hehehe



Ok, yang orange ni pulak real tech beauty blender pun sama jugak, lembut dan kembang bila basah...seriusly best!!!

kenapa kena sponge yang lembut? Sponge yang lembut seolah-olah membelai wajah kita masa kita blend foundation di muka, haaaa gituuu hehehehe

yang ni harganya RM15 sahaja (tak termasuk postage)


so kalau sapa nak order beauty blender ni, boleh whatsapp sis ya http://www.wasap.my/60195690004

Tuesday, August 1, 2017

Sticker Dapur Murah

Antara tepung beras, tepung gandum dgn tepung jagung sama ja kan kaler dia?

bukak tepawe nk cari tepung gndum...sekali bukak, bukan dia...tu tepung jagung

bukak lagi tepawe lain, cari tepung gandum, dah bukak tepung beras pulak

eeeeehhhhh banyak pulak tepungnya hahahaha

kan senang kalau pakai sticker dapuq ni, label semua tepung2 tu

sah2 bukak dah sama macam dalam label...kadang salah bukak tepawe, bersepai terjatuh pulaaaak haaaa

Jadi jom kita cantikkan tepawe kita dengan sticker dapuq yg waterproof dan cantik ni
.
Apa yang bestnya sticker dapur ni??
.
✅ 86's label ✅ Waterproof ✅ Boleh dibasuh.
.
Berapa ringgit?? RM35 sahaja dapat 86 keping sticker, banyak tuuuu... (harga tak termasuk postage)

boleh terus whatsapp sis yaaa http://www.wasap.my/60195690004

#stickerdapur
#stickermurah
#stickerwaterproof
#sticker






Wednesday, November 30, 2016

Iron Label Murah dari Beauty Daisy




1. Tranfer paper yang di gunakan sebagai komponen utama dalam pembuatan label ini adalah berkualiti yang di import dari US, bukannya dari china.
2. Penggunaan dakwat (ink) pada pencetak yang digunakan adalah khas untuk dicetak pada transfer paper iaitu pigment ink, di mana pigment ink ini adalah waterproof, tidak luntur walaupun di basuh berulang kali.
3. Harga yang murah iaitu RM19 untuk sekeping A4.
4. siap di potong, hanya tinggal untuk di iron oleh customer sahaja....
5. servis yang cepat, jika ada design (bergantung kepada customer request utk penggunaan yg urgent) sehari sahaja, harini bayar, esok pos *tertakluk kepada hari bekerja sahaja dan tempahan semasa.
6. Cara iron yang mudah dan step by step akan diberikan.
7. minimum kuantiti hanyalah sekeping A4 sahaja...
8. boleh berikan design sendiri (menggunakan apps di hp pun boleh) ataupun memilih design yang disediakan di facebook page Beauty Daisy.
Bestkan??? Jadi kenapa tunggu lagi? Marilah order dengan kami ^^

terus whatsapp 0195690004

Sunday, October 23, 2016

Label Iron On

  • Tq dear ^^ Berapa harga label?
    1. untuk label iron sendiri = RM19 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)
    2. untuk label dh siap iron pada reben (reben putih saja) =RM30 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)

    So kalau saiz lagi kecik dapat lagi banyak keping, cth saiz 4 (3.9 cm) x1.5cm, dapat 90 pcs dalam sekeping a4 tu....murah kan?
    Whatsapp sis 0195690004 ^^ ataupun tinggal no hp sis whatsapp balik yer ^^

  • #labeltudungmurah
    #labelironon.
    #labelironmurah
    #labelironsendiri
    #labelbajumurah
    #labelbeautydaisy84

Thursday, October 13, 2016

Label iron sendiri SAHAJA!!!!

Hiiii....sis nk bgtau...since ramai yg tnya sis ada tak buat label besi? Or label arcylic??

Sorry uolsss...sis xbuat...sbb label besi/metal kos mahal...sis buat yg iron sendiri sbb tujuan sis nk

-tolong peniaga2 yang baru nk start bisnes...
-yg kurang modal nk buat label banyak2 (sebab sis terima tempahan sekeping a4 sahaja)

So uolss klu dh maju dlm bisnes, nk upgrade kpd label yg mahal, sis berlapang dada uolss boleh cari supplier yg uolss mampu...sis lg suka, sbb maksudnya korang makin maju dan berjaya ^^...

Kadang2 ada yg nk test market dulu....xnk membazir...sis faham...kita bermula dari bawah kan..

Dan rata2 customer sis terdiri daripada student yg cari pndapatan sampingan...sedaya sis boleh tolong,sis tolong yaaaa....

Label embroidery, non woven, satin print (direct print on ribbon, arcylic, metal label, semua tu sis xbuat...sbb perlukan kuantiti yg byk, modal pun mahal...

Sooo semua harap faham dan jelas yer....

Tq pada yang sentiasa support sis ^^

Moga bisnes kita sama2 maju ^^....

Sunday, October 2, 2016

Label Tudung Iron sendiri ..Harga Murah, minimum sekeping A4

Cantikkan tudung dr @myshaizzara niiiii.... Sapa kata susah nk iron label ni??? Senang ja kalau tau caranya....tak cukup dengan cara bertulis, sis bagi video lagi cara utk iron. Lagi cepat dan jimat masa....murah pun murah kaaaan..... 

Tq dear ^^ utk feedback .... Berapa harga label?

1. untuk label iron sendiri = RM19 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)
2. untuk label dh siap iron pada reben (reben putih saja) =RM30 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)


So kalau saiz lagi kecik dapat lagi banyak keping, cth saiz 4x1.5cm, dapat 90 pcs dalam sekeping a4 tu....murah kan?
Whatsapp sis 0195690004 ^^

Friday, June 10, 2016

Label Iron Sendiri yang Murah

Hiii korang!!!! Ramai yang whatsapp saya tanya buat lagi tak label iron ni? Rata2 datang dari blog saya ni....sorry korang, dah lama saya tak update blog pasal label...SAYA MASIH LAGI BUAT LABEL IRON SENDIRI... MASIH BUAT SAMPAI SEKARANG YA ^^

so jangan segan silu mai whatsapp saya yer....dah setahun lebih dah beroperasi saya buat label ni, dan saya memang fokus buat label ni saja...

korang boleh like page facebook saya yer ----> Beauty Daisy
Ataupun boleh jugak follow instagram saya, saya lebih aktif dalam ig yer @beautydaisy84

InshaAllah saya akan berikan servis yang terbaik....Terima kasih juga pada customer saya yang sentiasa support dok repeat order, korang memang best !!!

Jika ada masa terluang, InshaAllah saya akan try cuba promote ig customer yang buat label dengan saya ^^


Saya lebih prefer untuk korang whatsapp saya terus yer...kalau inbox or pm di fb macam lambat sket,, sorry yer, whatsapp je yer ^^..nak email pun boleh firbee@gmail.com

so meh la mana2 yang nk ada label sendiri tu, nk iron pada baju anak ke, boleh order..semudah ABC hehehe

Whatsapp and sms only 019-5690004 ^^



  Photobucket

Thursday, October 1, 2015

Label iron sendiri

Hi semua.....sorry lama tak update blog...sini saya nak maklumkan bahawa saya hanya menawarkan label untuk tudung, or baju or apa saja label yg jenis iron sahaja....saya tak ada buat label berjahit, mahupun metal, mahupun woven damask...iron sendiri yer, jadi label tu tinggal untuk peel off, dan iron...cara2nya saya akan bgtau jika anda adalah customer saya ^^
Saya takkan buat label yang iron siap2 pada reben yer, sbb saya tak sempat, sbb saya bekerja lain di waktu siang, sbb saya tak dak mesin heat press hehehe...nnt saya tumpukan sepenuhnya barulah boleh iron siap2 pada reben yer...
Ok, itu saja saya nak membebel...terima kasih pada yang sudi order dengan saya yer...kalau nak order meh terus whatsapp saya ok 0195690004...saja payung gambar2 label yang pernah buat, tima kasih semuaaaaa ^^

Tuesday, August 11, 2015

Menghilangkan dan melegakan batuk

Memandangkan cuaca di negara kita ni tak menentu, sekajap hujan, sekejap panas, bulan lepas, saya terkena batuk dan selsema...terpaksa jumpa doktor supaya tak melarat, tapi malangnya bila selsema hilang, batuk plak tak hilang2....bila saya kena batuk memang sangat teruk, boleh muntah2 di sebabkan batuk, tak boleh kena air cond, bau asap, memang akan batuk tak henti2...cara untuk tahan daripada batuk ialah makan gula2 hack atau gula2 yang berangin...bila habis gula2, akan batuk kembali, terseksa kan?

ubat batuk pun habis sebotol saya makan, antibiotik doktor pun habis, tapi batuk tak lega2 jugak...ubat batuk memang layan, sebab akan bagi kita mengantuk, dan saya akan rehat...tapi bila terjaga batuk balik...tapi kali ni, saya rasa sangat teruk sebab saya dapat rasa kahak, tapi susah hendak buang, doktor kata mcm ada penat sikit huhuhu...

bila habis ja ubat doktor, saya start makan supplemen shaklee...saya makan garlic, omega, vitamin c dan juga zinc....pada hari pertama makan, mcm tiada apa2 perubahan, tapi saya teruskan makan lagi untuk hari kedua...pada hari kedua, batuk saya makin berkurang...kahak pun senang di keluarkan...saya teruskan lagi, sehingga seminggu, saya up kan dos (untuk cara pengambilan dos supplemen untuk batuk, sila whatsapp saya yer 0195690004)...Alhamdulillah, syukur ya Allah, saya yakin sebab supplemen dapat membantu kurangkan batuk saya, dan saya yakin juga Allah lah yang menyembuhkan setelah usaha di lakukan ^^...

Jadi di sini, saya nak kongsikan kenapakah dan apakah sebabnya supplemen yang saya makan untuk melegakan batuk saya dapat membantu saya? jom kita baca huraian ni ^^

1. Garlic
Garlic adalah antibiotik selamat yang semulajadi...ia selamat di gunakan dalam jangka masa panjang untuk mempertingkatan sistem imun tubuh...selalu kalau antibiotik doktor, dia hanya ada tempoh tertentu sahaja kan, sama ada 5 hari atau seminggu saja kan, tapi garlic tak, dia boleh makan berpanjangan, sebab dia selamat dan dia tak mematikan bakteria yang baik...saya yakin dengan garlic ni juga sebagai penyebab batuk saya boleh sembuh ^^

2. Omega Guard
Omega guard membantu untuk memperbaiki tisu paru-paru. Dimana anda akan kurang diserang batuk jika tisu-tisu ini telah di perbaiki. Disamping itu Omega guard  juga memberikan rasa panas pada paru-paru, jadi inilah sebabnya mengapa kahak boleh mencair, selesema pun boleh pulih. Omega guard  boleh membantu meningkatkan imun sistem badan. Ianya sangat sesuai untuk anak yang demam, batuk & selsema.
Jadi memang tidak syak lagi Omega guard boleh membantu anda atau anak-anak anda pulih daripada batuk, selesema dan batuk berkahak, juga batuk berulang
3. Zinc
 Fungsi zinc ni adalah untuk mempertingkatkan sistem imun dan fungsi pemulihan.

4. vitamin C
Kalau kita selsema atau demam, rata2 mensarankan supaya makan vitamin C kan? sebabnya badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin c sendiri, tapi tubuh kita perlukan vitamin c, jadi untuk dapatkan vitamin c pada tubuh, kita perlu makan buah oren atau supplemen...sebabnya vitamin c berfungsi untuk meningkatkan sistem imun badan kita, di mana vitamin c dapat membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman dan mengukuhkan sistem imun...sebab tulah vitamin c sangat penting ^^

Bila saya rasa macam nk demam atau selsema, saya akan cepat2 makan vitamin di atas ni, memang wajib ada di rumah saya...saya tak suka batuk, sebab saya takut batuk akan berjangkit pada anak kecil saya, tu yang paling saya takut...al maklumlah, saya bukan konsisten makan vitamin pun hehehe, tapi pada suatu2 masa, saya akan jadi konsisten hehehe....

Saya hanya berkongsi, jika hendak membeli shaklee dari saya dan dapatkan khidmat cara makan supplemen yang betul, boleh terus whatsapp saya yer (jangan call) 0195690004 :)

Dan saya kongsikan juga artikel mengenai batuk, sumber dari Kementerian Kesihatan

Batuk

Pengenalan
Batuk adalah tindakbalas semulajadi untuk menyingkirkan bendasing dan kuman di mana ia dapat membantu menghalang salur pernafasan daripada terkena sebarang jangkitan dan memasuki paru-paru yang boleh menyebabkan penyakit yang serius seperti radang paru-paru (pneumonia). Tindakbalas ini akan menghasilkan lendir atau kahak.
Sebab-sebab batuk
  • Penyakit yang berkaitan dengan virus seperti selesema, influenza
  • Jangkitan pada salur pernafasan (bronchitis, sinusitis) atau paru-paru (pneumonia, tuberculosis)
  • Alahan
  • Asma
  • Merokok
  • Penyakit paru-paru seperti chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
  • Terdedah kepada habuk, asap dan bahan kimia di tempat kerja
  • Asid dari perut naik semula ke esofagus, yang dipanggil gastroesophageal reflux disease (GERD)
  • Rembesan cecair ke dalam tekak (postnatal drip syndrome)
  • Tekanan
  • Ubat yang dipanggil ACE inhibitors (Penghalang Enzim Penukar Angiotensin) yang digunakan untuk mengawal tekanan darah tinggi.
Rawatan
  • Kebanyakan batuk tidak berbahaya.
  • Rawatan di rumah membolehkan anda berasa lebih selesa. Minum lebih banyak air untuk mengelakkan kahak yang banyak.
  • Madu yang dicampur dengan air panas, teh dan jus lemon sesuai untuk batuk yang kering dan kerap.
  • Cuba kunyah gula-gula ubat batuk untuk menyejukkan tekak. Kebanyakan gula-gula ubat batuk ini tidak memberi kesan untuk mengurangkan batuk.
  • Berhenti merokok
  • Elakkan terdedah kepada asap, habuk dan pencemaran. Pakai topeng muka sekiranya perlu
  • Penyediaan ubat batuk boleh membantu menghilangkan batuk. Terdapat dua jenis ubat batuk iaitu expectorants yang mana ia membantu mengeluarkan kahak dan suppressants untuk melegakan batuk dan ia sesuai untuk batuk yang kering.
Bila anda perlu berjumpa doktor?
  • Batuk yang mengeluarkan darah
  • Baru pulang dari perjalanan luar negara
  • Batuk berterusan lebih daripada dua minggu
  • Semput / sesak nafas, sakit dada
  • Demam yang berpanjangan
  • Mengandung
  • Bintik / tompokan darah di bawah kulit (petechiae)
  • Sakit atau bengkak pada sendi (tulang-temulang)
  • Keluar lendir dan luka pada bahagian kemaluan
Pencegahan
  • Amalkan tabiat kebersihan yang baik
  • Minum banyak air
  • Tangani tekanan dengan baik
  • Elakkan berada berhampiran dengan orang yang terkena batuk dan selesema
  • Jangan merokok dan elakkan terdedah kepada asap rokok
  • Dapatkan suntikan influenza bila diperlukan
  • Dapatkan rawatan yang sewajarnya sekiranya anda menghidap asma dan penyakit paru-paru (COPD)
Soalan Lazim
Adakah benar ubat batuk berbentuk sirap yang mahal lebih baik daripada gula-gula ubat batuk?
Tidak.
Adalah lebih baik untuk mengambil langkah berjaga-jaga seperti meminum lebih banyak air.
Adakah kombinasi pelbagai jenis ubat batuk dapat membantu mengurangkan tanda-tanda berlakunya selesema?
Tidak.
Adalah bahaya mengambil terlalu banyak ubat batuk kerana ia dapat menyebabkan anda mengantuk / lali.
Perlukah antibiotik diberikan kepada semua pesakit yang mengalami batuk dan selesema?
Tidak.
Kebanyakan masalah ini adalah disebabkan oleh jangkitan virus di mana ia akan hilang dengan sendirinya.




Photobucket

Sunday, June 21, 2015

Label tudung mudah dan murah...iron sahaja ^^

Alhamdulillah...antara feedback dari customer ^^....
Kami berusaha memberikan yang terbaik ^^


Sebarang pertanyaan boleh terus whatsapp saya di 0195690004 ^^ harga pasti berbaloi ^^
Photobucket

Sunday, April 26, 2015

Label murah (iron sendiri) untuk tudung,shawl dan apa saja produk fabrik

Salam dan hi....kami ada menyediakan servis label untuk produk anda...harga yang sangat berpatutan dan mampu milik...ini kerana kami mahu menolong bagi peniaga yang mempunyai bisnes kecil ^^...

Label ini adalah DIY (do it yourself) dengan menggunakan transfer paper..anda hanya perlu iron label tersebut pada produk anda.... kami juga menawarkan design dan juga printing termasuk pemotongan (pemotongan bentuk kotak sahaja, bentuk bulat tidak akan dipotong).

Saiz dan design adalah terpulang kepada anda....anda boleh iron pada ribbon, terus pada tudung,tshirt dan sebagainya...



Antara feedback dari customer ^^...tq sooooo much ^^









Saturday, January 3, 2015

Lenguh2 badan akibat dari bersalin? Makan tak pantang?

Haaaaa..mesti ramai ja yang makan tak pantang lepas habis pantang 100 hari bersalin kaaaan? Saya pun sama hihihi...baby dh 6 bulan, dah gasak melantak laksa...tak tahan teringin sangat...dah lepas teringin ok, dah,jangan pulun seperiuk plak kan hihihi....

Taaapi saya tak boleh makan kuey teow, pastu mesti sakit pinggang la, belakang la, kaki xleh angkat la, uhuk, hazab sangat.. so badan masing-masing, kita sendiri la kena jaga kan???

Taaaaapi saya try supplemen ni...sebelum pregnant pun, saya memang pengamal tegar Alfalfa shaklee ni...lepas bersalin, lagi la elok makan...sebabnya MEMBANTU dalam penyusuan ibu...yes, saya fully breastfeed anak sy dah 11 bulan dah, Alhamdulillah....memang sangat membantu...

Yang best lagi alfalfa ni kan, alfalfa membantu dalam membuang angin dalam badan.bila makan benda yang berangin sket, mula la jalan nk terhenjut sana sini...saya try makan alfalfa ni 5 biji terus, (kadang 10 biji hahaha) pastu glup glup glup minum air hahahaha...sebabnya alfalfa ni akan membuatkan kita rasa dahaga yer... tunggu la dalam sejam dua, pastu angin2 dari atas sendawa mahupun di bawah, pasti debush debush keluaq hahahaha...best!!!

Pasti korang akan rasa kurang lenguh...dan yang paling best alfalfa ni, kawan saya bgtau, mula2 nak mkn alfalfa utk membantu dalam penyusuan, taaapi, dia terpregnant plak hahaha..serius, xtipu...anak dia baru 6 bulan, dia dah pregnant lagi utk anak yg ke 3, Alhamdulillah....

Korang tau x sebab apa, kalau dalam slimming set shaklee, mesti akan include alfalfa sekali??? Tak tau?? Sebab alfalfa ada saponin u ollllsss...apa tu saponin?? Saponin ni dia berfungsi mcm span yang menyerap lemak...patut la dia wajib dalam slimming set kaaaaan ^^ bukan takat membantu dalam penyusuan, dalam lenguh2 badan, dalam membuang angin,dalam hubungan suami isteri, malah boleh serap lemak????  No wonder la alfalfa ni dikenali dengan 1001 khasiat, the king of all food!!!

Tambah2 lagi promosi permulaan tahun 2015 ni, shaklee buat promotion, BUY 6 FREE 1!!! Hoyeaah...saya dh order siap2 2 set alfalfa, so kalau nak try boleh terus telegram or whatsapp saya yer 0195690004 ^^

.
Psst : bukan saya nak suruh langgar pantangnyer kawan2, no no no...tapi jika TER TER TERLANGGAR PANTANG ...satgi ada plak yang kata, eh tak yah pantang la kalau cemtu kaaan,...pantang kena ikut jugak...ikut yang relevan la yer, badan masing- masing^^

Thursday, December 4, 2014

VItamin Semulajadi vs Vitamin SIntetik

Badan kita kenal makanan dalam bentuk paling ringkas - nutrien.

Kalau org tanya mana lg bagus utk dapatkam omega-3, makan ikan atau omega guard? Jawapannya mcm ni:- badan kita perlukan omega-3, dlm ikan ada, dlm omegaguard ada. Tp yg dalam ikan tu, tubuh kita kena uraikan dari daging ikan tu menjadi zat2 lebih ringkas, akhirnya jd omega3. Tp dlm omegaguard, it is omega3.

Cthnya macam beli buah zaitun utk dibuat minyak & beli minyak zaitun. Kalo siap2 beli minyak zaitun, balik rumah dah boleh masak terus, tp kalo beli buah zaitun, nak kena proses dulu utk dptkan minyak. Mana yg lg mudah & tak penat?

Kalo kata nak proses minyak zaitun tu, tiba2 tak ada penapis. Aduh satu hak plak macamana na tapis ni. Mcm tu jugak proses penguraian vitamin dlm tubuh kita, kalo badan kita tak berapa fit utk uraikan nutrien2 ni, tak semua bdn kita dpt serap.

Mcm tu jgk dgn jamu vs vitamin. Jamu bkn bentuk ringkas, tubuh kita kena kerja lg utk tukarkn bhn2 jamu tu kpd nutrient.

Vitamin sintetik pulak.. Kesannya sampai badan kita tak reti nk proses vitamin sendiri dr makanan. Kalo vitamin natural (shaklee) ni dia melengkapkan njtrisi makanan, misalnya makan bita C & oren, yg oren tu dia serap juga cuma lambat... Yg vitamin sintetik pulak, badan dah xreti nk tukarkan makanan jd nutrient sbb 'confuse' dgn vitamin sintetik. Thats why amik vitamin sintetik lama2 bg kesan buruk.
 
 

 Photobucket

Wednesday, August 13, 2014

Headband By beautydaisy (headband baby murah)

Headband baby...keistimewaan headband ni, getahnya adalah daripada lace, di mana getah lace ni tak meninggalkan kesan di kepala baby anda...dan di buat 100% oleh saya sendiri ^^

boleh request nak kaler apa yer... boleh juga bagi ukuran kepala baby, kalau default saiz,ukur lilit kepala saya buat 13inci...

hanya RM15 satu (tak termasuk postage)

boleh juga terus whatsapp saya di 0195690004

Atau singgah di ig saya @beautydaisy84

Beli banyak,saya kasi diskaun lagi ^^

Monday, February 17, 2014

Set Berpantang Shaklee

Tanggal 7 februari 2014, saya selamat melahirkan seorang baby girl dengan cara pembedahan disebabkan jalan laluan baby tak bukak...apa2 pun saya bersyukur dapat melahirkan lagi umat Nabi Muhammad, Alhamdulillah =)..

Mesti ada yang rasa macam ngerinya nanti masa berpantang jika bersalin cara pembedahan..ya la, tak sakit masa melahirkan, sebab di bius, selepas tu baru rasa sakit pada luka tu kan...

Ya, saya akui memang sakit pada hari pertama, kedua dan ketiga...sebab tak pernah dibedah, so tak tahu cara..cara untuk berjalanl bergerak,menjaga luka...

Lepas 3 hari di wad, sy dibenarkan keluar dari hospital..haaa masa di rumah lah saya start makan supplemen set berpantang shaklee ni...

Yang basic ada pada set ni
1. vitalea (multivitamin shaklee) di mana vitalea ni lengkap dgn vitamin, memberikan tenaga pada badan.
2. b complex - juga memberikan tenaga, meningkatkan metabolisma badan, dan juga dapat menenangkan fikiran =)
3. Sr vita c plus - nurse selalu pesan pada sy utk mkn sunquick yg manis,katanya untuk cepat menyembuhkan luka pembedahan...saya pilih vita c ni ^^...1 biji vita c = 7 biji oren, so??? Hehehe...
4. zinc complex - zinc terkenal dgn supplemen untuk imun badan, dan jangan lupa,zinc juga dapat membantu menyembuhkan luka dari dalam...orang tua2 selalu nasihatkan makan ikan haruan ketika berpantang, sebabnya ikan haruan kaya dengan zinc =)

Ini adalah set berpantang asas...saya juga ada mengambil ostematrix (kalsium shaklee) untuk kekuatan tulang, ye la, mana nak breastfeed anak lagi, kalsium sgtlah penting..mesti 1000 mg sehari...dan juga ESP shaklee...ESP bagus sebab dia adalah protien, di mana protien dapat membantu untuk menggantikan sel2 yang baru...

Alhamdulillah...harini dah masuk 10 hari saya berpantang...rasa bertenaga...susu badan pun meriah...mula2 rasa giveup jugak, susu kurang, tapi kena minum air byk, makan makanan yg berkhasiat, insyaAllah bkn lg alasan xdak susu ^^

Dalam 10 harini jugak sy boleh melakukan kerja2 rumah, lagi byk bergerak lagi bagus, supaya darah dapat mengalir dalam badan dgn eloknya, tp slow2 la hehehe...luka jahitan pada pembedahan pun dah kering elok..hari2 nurse datang check, dia kata cepat baik luka ek...sy senyum saja...

Jadi, apa yang baik, saya kongsikan bersama ^^..

Tuesday, December 10, 2013

Skincare shaklee untuk kulit berminyak

Jangan lupa ya yang shaklee juga ada skincare untuk luaran..dalaman harus dijaga, dan semestinya luaran juga ^^

Lately muka sy memang sangat alergik, mungkin alahan mengandung jugak...pakai skincare jenama xyz ja, mesti naik merah2 kt muka..kadang ada skincare ni ok, tapi tang sabun dia tu bau kuat sangat, sampai terbatuk2, pastu mula la nk termuntah dan pening..

Saya terfikir...takkan tak pakai apa2 masa pi kerja?muka terdedah dengan habuk..kadang2 berminyak...jadi saya nak try lah skincare set enfuselle dari shaklee...mula2 saya beli moisturizer lotion dulu..sebabnya kadang2 muka kering, tapi jenis berminyak..best pakai, sebab xdak bau...

Lepas tu saya beli plak cleasing gel..khas utk kulit minyak jugak..yeeaaay memang bestla..kulit jadi lembap ja, xberbau tengit..dan xberminyak dan juga terlalu kering...Alhamdulillah...rasanya saya dah jumpa skincare yang sesuai untuk saya ^^..