Thursday, December 1, 2016

Foundation berwajah baru

Muka flawless??? Xdak maknanya...tu bekas jerawat dan jeragat bersepah hahaha (pls refer gambaq)

Tapi dengan adanya "Gabuih gabuih geeboo HD Fullcover ni" ting!!! flawless hahaha...

Self confident terus up...

Risau bila berpeluh nanti bercapuk???
Takkan bercapuk dengan pakainya foundation gabuih gabuih geeboo ni haaaa....
Dengan pakaging baru, siap ada cermin dengan span lagiiii......
Harga??? RM69 sajaaa ^^

#cikbeegeeboo
0195690004
 #geeboomalaysia. #agensahgeeboo.

Wednesday, November 30, 2016

Iron Label Murah dari Beauty Daisy




1. Tranfer paper yang di gunakan sebagai komponen utama dalam pembuatan label ini adalah berkualiti yang di import dari US, bukannya dari china.
2. Penggunaan dakwat (ink) pada pencetak yang digunakan adalah khas untuk dicetak pada transfer paper iaitu pigment ink, di mana pigment ink ini adalah waterproof, tidak luntur walaupun di basuh berulang kali.
3. Harga yang murah iaitu RM19 untuk sekeping A4.
4. siap di potong, hanya tinggal untuk di iron oleh customer sahaja....
5. servis yang cepat, jika ada design (bergantung kepada customer request utk penggunaan yg urgent) sehari sahaja, harini bayar, esok pos *tertakluk kepada hari bekerja sahaja dan tempahan semasa.
6. Cara iron yang mudah dan step by step akan diberikan.
7. minimum kuantiti hanyalah sekeping A4 sahaja...
8. boleh berikan design sendiri (menggunakan apps di hp pun boleh) ataupun memilih design yang disediakan di facebook page Beauty Daisy.
Bestkan??? Jadi kenapa tunggu lagi? Marilah order dengan kami ^^

terus whatsapp 0195690004
Apa niiiii? Pakai bedak tapi bercapuk2?? Tak best pulak tuuuu...

 Haaaa ada masalah dak nk cari bedak yang sesuai lepas pakai foundation? Selalunya lps pakai foundation, mesti pakai bedak....kadang bila bedak xsesuai, muka jadi gelap or terlebih putih sampai kelabu hahaha..... 

Taaaaapi masalah tu dapat di atasi dengan penggunaan loose powder dari geeboo nii...sebabnyaaaa??? 
1. loose powder geeboo ni translusent taaaau...sooo kalau yang berkulit gelap, xperlu risau nnt jadi putih ka, or terlebih gelap ka...sbb bedak ni translucent (transparent)

2. Loose powder ni jugak serap minyak...dia akan settingkan makeup kita x berminyak...stay glowing koooot....

 Haaaa best x? Ke best?? Hehehe...harga???? Mampu miliklah semesti ya...hanya RM45 sahajaa.. Tahan berapa lamaa?? Berbulan2 lamanyaaa...pki sikit ja dah cantik kooooot.... 
Nak try? Boleh terus whatsapp sis na 0195690004 ^^ 

Pssssst : sis memiliki kulit yg sangat sensitif, bila pki bedak yg ada bahan kimia, sure gatai2 bila berpeluh....taaaapi tidak dengan loose powder dari geeboo ni ^^... 
#cikbeegeeboo
0195690004

Tuesday, November 29, 2016

Suami tak suka tengok isteri bermakeup???

suami : saya tak suka perempuan makeup2 ni....biarlah tak makeup, natural beauty gituuu...
Isteri : ye la...baiklah...sy tak yah makeuplah dah abang kata mcm tu...
Bila si suami isteri keluar berdua nk pi shopping dan makan2, tetiba....
Suami : eh pasaipa muka awk ni nampak kusam2? Tu ada bintik2 mcm taik lalat (refer jeragat dan bekas parut jerawat), tak mcm selalu ok jaa....
Isteri : laaaaa kan abg sendiri cakap tak suka perempuan yang makeup2...nk neutral beauty la apalah...sy tak makeuplah....
Suami : erk...mcm tu ka? Oklah, pakailah bedak sket, eyeliner ka, pipi merah ka...nmpk pucat pulak.
Hahahaha...apakah maksud neutral beauty bagi lelaki? Tanpa makeup langsung ka gena? Mayb bukan pakai fondation yg setebal 2 inci la kot kan..bkn pakai bulu mata palesu kot kan...bkn lipstik merah ang2 kan..
Jadi mcm mana nk makeup, tapi nk neutral look? Mcm makeup no makeup la gituuu....
Apa susah2...set makeup geeboo kan ada...hanya RM220 satu set...complete semuanya....nak beli loose pun boleh...
Sokonglah produk buatan Malaysia....xsemstinya produk local tak bagus, malah kita tau bahan apa yg guna, tnya kt founder dia terus Siti Najmie Abdul Halim lg sng...kalau kita pki brg jenama luar, dh la xtau founder dia, pastu ingredient dia, daaaaan paling sakit hati ringgit malaysia kita jatuh, sahih brg depa jadi laaaaagiiii mahai kaaaaan...
Sudah tiba masanya kita kena tukaq kepada produk buatan malaysia, 100% bumiputra plak tu...yeaaah.

Sunday, October 23, 2016

Label Iron On

  • Tq dear ^^ Berapa harga label?
    1. untuk label iron sendiri = RM19 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)
    2. untuk label dh siap iron pada reben (reben putih saja) =RM30 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)

    So kalau saiz lagi kecik dapat lagi banyak keping, cth saiz 4 (3.9 cm) x1.5cm, dapat 90 pcs dalam sekeping a4 tu....murah kan?
    Whatsapp sis 0195690004 ^^ ataupun tinggal no hp sis whatsapp balik yer ^^

  • #labeltudungmurah
    #labelironon.
    #labelironmurah
    #labelironsendiri
    #labelbajumurah
    #labelbeautydaisy84

Makeup makeup...semua pun naaaaak!!

=======================================
ARGHHHH STRESS!! NK PILIH MANA SATU NI?
=======================================
Teringin nak pakai semua basic makeup set Geeboo...tapi tak dak bajet?? Jangan risau....
Yaa Sis faham tak semua mampu nk beli sekaligus RM165 satu set tu....so Sis suggestkan untuk beli dulu HD FULLCOVER (foundation Geeboo)...Harga baru RM49 saja...
Dah ada foundation tu (the main product in basic makeup set) barulah beli hat len sikit2....
Boleh ja mix2 dengan bedak yang lain...
Hebatnya foundation geeboo ni sebab,
✔️sesuai semua jenis skin
✔️tutup pori
✔️ringan dan selesa
✔️nampak natural dan wellblend ke kulit
✔️tahan lebih 6 bulan
Confirm lah hampa akan puas hati ^^...ramai dah pakat repeat order...takkan nk tunggu tengok saja org pakat segak??
psst : tak yah nk natural look, no makeup sangat lah kalau kulit muka x macam emma maembong hehehe...emma maembong pun makeup ala2 nude....hihihi gurau jaaaa :P jangan sentap...
Mega 29
Ur Agent Geeboo
0195690004

Thursday, October 20, 2016

Bestnya foundation Geeboo niiii !!!!

Teringin sangat nak beli basic makeup set??? Tapi tak mampu??? Yaaa sis faham, xsemua mampu nak beli sekaligus RM165 kan...meh sis bagi tips...

Mula2 yang paling penting beli dulu -----> Geeboo hd fullcover (foundation) harga RM49 saja....sbb foundation mcm main product dlm set ni....(nnt scroll baca feedback dari customer pasal goundation ni ya ^^)

Pastu beli primer pulak RM35 sebagai makeup based, bagi nmpk muka lebih flawless....

Pastu beli loose powder RM29, supaya minyak2 kt muka dapat di serap...finishing yg bg glow kt muka...nmpk sekata....

Last sekali belilah pro fix spray, RM19 saja, utk setkan makeup kita, bagi stay elok ja kt muka tu....dan juga segarkan wajah kita...

Kalau nk lagi best, beli brush utk apply, foundation dgn loose powder RM 35... nk beli kt tempat lain pun boleh...

Beli sikit2, last2 eh? Dah cukup satu set basic makeup aku niii....haaa kan.... mau dengan tak mau ja ^^....


Meh kita tengok pulak feedback yang dah pakai foundation hdfullcover ni...memang best ^^....tak rugi pun try....







So rasa teringin nak try? Meh whatsapp sis terus 0195690004 ^^...setiap pembelian satu set akan dapat free gift ^^

Thursday, October 13, 2016

Label iron sendiri SAHAJA!!!!

Hiiii....sis nk bgtau...since ramai yg tnya sis ada tak buat label besi? Or label arcylic??

Sorry uolsss...sis xbuat...sbb label besi/metal kos mahal...sis buat yg iron sendiri sbb tujuan sis nk

-tolong peniaga2 yang baru nk start bisnes...
-yg kurang modal nk buat label banyak2 (sebab sis terima tempahan sekeping a4 sahaja)

So uolss klu dh maju dlm bisnes, nk upgrade kpd label yg mahal, sis berlapang dada uolss boleh cari supplier yg uolss mampu...sis lg suka, sbb maksudnya korang makin maju dan berjaya ^^...

Kadang2 ada yg nk test market dulu....xnk membazir...sis faham...kita bermula dari bawah kan..

Dan rata2 customer sis terdiri daripada student yg cari pndapatan sampingan...sedaya sis boleh tolong,sis tolong yaaaa....

Label embroidery, non woven, satin print (direct print on ribbon, arcylic, metal label, semua tu sis xbuat...sbb perlukan kuantiti yg byk, modal pun mahal...

Sooo semua harap faham dan jelas yer....

Tq pada yang sentiasa support sis ^^

Moga bisnes kita sama2 maju ^^....

Monday, October 10, 2016

Snow Powder a.k.a Bedak Sejuk Geeboo ^^

Hiiii.....meh sis memperkenalkan Snow Powder a.k.a bedak sejuk luar biasa rangkaian produk dari #geeboo....

Apa yang bestnya Snow Powder ni?

🍀kulit korang lebih lembut dari biasa
🍀jerawat boleh kecut
🍀Ruam boleh sembuh
🍀baby boleh guna
🍀parut makin pudar
🍀pori semakin kecil
🍀wajah lebih cerah
🍀sejukkan dan segarkan wajah serta bersih

Minyak berlebihan mula stabil

Nak tahu kenapa ?
SNOW POWDER
💝menarik toksin dari wajah korang seterusnya menarik toksin dari jerawat sekaligus mengecutkan jerawat
💝skin lembut khasiat rosewater+turmeric+pearl
💝rasa segar pada wajah dari menthol ice dirumus untuk snow powder


Cakap saja tak dak testimonial macam tak best jugak kan...meh kita tengok feedback dari pengguna Snow Powder ni.....

Selepas semalaman guna SNOW POWDER GEEBOO ,Treatment lengkap untuk kecutkan jerawat,biji-biji ruam dan jerawat halus.




BABY PUN PAKAI SNOW POWDER!😱

Skin baby ni jadi kasar akibat ruam/alergik.lepas pakai Snow Powder ni
.RUAM HILANG TERUS,SKIN PUN DAH LEMBUT SEMULA TAU😍😍😍

Korang nak skin lembut macam baby ?

Meh whatsapp sis 0195690004 ^^

Sunday, October 2, 2016

Label Tudung Iron sendiri ..Harga Murah, minimum sekeping A4

Cantikkan tudung dr @myshaizzara niiiii.... Sapa kata susah nk iron label ni??? Senang ja kalau tau caranya....tak cukup dengan cara bertulis, sis bagi video lagi cara utk iron. Lagi cepat dan jimat masa....murah pun murah kaaaan..... 

Tq dear ^^ utk feedback .... Berapa harga label?

1. untuk label iron sendiri = RM19 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)
2. untuk label dh siap iron pada reben (reben putih saja) =RM30 sahaja utk sekeping a4 (tak termasuk postage)


So kalau saiz lagi kecik dapat lagi banyak keping, cth saiz 4x1.5cm, dapat 90 pcs dalam sekeping a4 tu....murah kan?
Whatsapp sis 0195690004 ^^

Set2 yang ada dalam rangkaian produk Geeboo

Bila dh jatuh chenta dgn #geeboo... yg mn dh gebu, bertambh #geeboo lah hehehe....yeaaay tq dear fren Adila Shafiai utk gambaq ni ^^
Mai nk habaq mn yg xtau lagi geeboo tu apaaa....
Ok, geeboo ada 2 rangkaian, iaitu 
1. set makeup basic RM165 (5 item)
- primer(makeup based)
- foundation HD fullcover.
- loose powder
- pro fix spray (makeup setting)
- brush foundation
2. set skincare RM69.
(4 item)
- primer a.k.a day cream.
- deep cleanser.
- serum.
- night cream.
Set2 ni jugak ada di jual secara berasingan...
Ada produk lain dr rangkaian geeboo yg bukan set.
- snow powder (bedak sejuk geeboo)
- oragon cool gel (dipakai sebagai masker)
- pearl kapsul
Nk tau lebih lanjut??? 

Ruby Harun
Agen Sah Geeboo
Mega 29.
Meh inbox or whatsapp 0195690004 ^^







Tercari-cari foundation yang tak bercapuk walaupun pakai berjam-jam lamanya????


Wowweeeeeee......
Tak sungguh orang tak kata weh!!!!
foundation geeboo hd fullcover memang best...dah lama dah tak try and error foundation jenama lain...sebab dah selesa dengan foundation ni....
Ha habaq betoi aih, nk mohong wat pa hehehe....
Kaaaih sapa nk try?? RM49 sahaja ^^

Ruby Harun
Agen Sah Geeboo
Mega 29.
0195690004



 

Wednesday, June 15, 2016

Geeboo HD Full cover (Foundation yang sangat best!!!)

Hi koraaaang.... masih tercari2 foundation aaaaaapa yang sesuai dengan korang????

Ni sis nk share, GEEBOO HD FULLCOVER!!!!

Seriusly sis habaq, sis sendiri jatuh cinta dengan foundation ni....sbb sis sendiri pakai....

sebab apa?? 💁💁💁

👍 texture terbaik
👍 moist =xminyak xkering
👍 wellblend,, xcapuk,mekap stay sampai ptg
👍 Warna yg mewah ikut skin tone Melayu
👍 Ada bahan active ARGAN OIL 100% PURE
👍 boleh pakai utk daily makeup dan makeup pengantin = Dahsyat sgttt.
👍 TERBUKTI cust repeat 100%
👍 Halalan toiyiban +Bumiputera
👍 Jimat hingga RM150.00 ringgit berbanding fd lain,,sbb ble tahan sampai 5 bulan,,sebulan hanya rm10 ringgit shj..
👍 Hasil hebat dgn gabungan set basic mekap
-Fix Spray +Loose Powder +Primer 👏👏💪

dah nak raya ni,,kalau tercari2 foundation terbaik utk pakai di hari Raya 🌙🌙🌙🌙 Geeboo HD FULL COVER yg patut anda pilih

"cantik sekelip mata"

Boleh terus whatsapp sis 0195690004 👍💋🚀🚀💨💨

Friday, June 10, 2016

Label Iron Sendiri yang Murah

Hiii korang!!!! Ramai yang whatsapp saya tanya buat lagi tak label iron ni? Rata2 datang dari blog saya ni....sorry korang, dah lama saya tak update blog pasal label...SAYA MASIH LAGI BUAT LABEL IRON SENDIRI... MASIH BUAT SAMPAI SEKARANG YA ^^

so jangan segan silu mai whatsapp saya yer....dah setahun lebih dah beroperasi saya buat label ni, dan saya memang fokus buat label ni saja...

korang boleh like page facebook saya yer ----> Beauty Daisy
Ataupun boleh jugak follow instagram saya, saya lebih aktif dalam ig yer @beautydaisy84

InshaAllah saya akan berikan servis yang terbaik....Terima kasih juga pada customer saya yang sentiasa support dok repeat order, korang memang best !!!

Jika ada masa terluang, InshaAllah saya akan try cuba promote ig customer yang buat label dengan saya ^^


Saya lebih prefer untuk korang whatsapp saya terus yer...kalau inbox or pm di fb macam lambat sket,, sorry yer, whatsapp je yer ^^..nak email pun boleh firbee@gmail.com

so meh la mana2 yang nk ada label sendiri tu, nk iron pada baju anak ke, boleh order..semudah ABC hehehe

Whatsapp and sms only 019-5690004 ^^



  Photobucket

Thursday, October 1, 2015

Label iron sendiri

Hi semua.....sorry lama tak update blog...sini saya nak maklumkan bahawa saya hanya menawarkan label untuk tudung, or baju or apa saja label yg jenis iron sahaja....saya tak ada buat label berjahit, mahupun metal, mahupun woven damask...iron sendiri yer, jadi label tu tinggal untuk peel off, dan iron...cara2nya saya akan bgtau jika anda adalah customer saya ^^
Saya takkan buat label yang iron siap2 pada reben yer, sbb saya tak sempat, sbb saya bekerja lain di waktu siang, sbb saya tak dak mesin heat press hehehe...nnt saya tumpukan sepenuhnya barulah boleh iron siap2 pada reben yer...
Ok, itu saja saya nak membebel...terima kasih pada yang sudi order dengan saya yer...kalau nak order meh terus whatsapp saya ok 0195690004...saja payung gambar2 label yang pernah buat, tima kasih semuaaaaa ^^